2. oktober 2019

Bendtner-biografi på vej

I et nært samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen udgiver Nicklas Bendtner i år sin selvbiografi, hvor han med en bemærkelsesværdig ærlighed fortæller om sit livs lyse og mørke sider.
 
Efter halvandet årti – skiftevis på toppen og bunden – er Nicklas Bendtner klar til at fortælle sin historie. Vel at mærke hele historien. Råt for usødet. Uden at skåne nogen som helst. Allermindst sig selv.
 
Biografien handler blandt andet om at være Amagerdreng med ære og stolthed.
 
Om at kæmpe sig til toppen i verdens hårdeste liga.
Om at blæse på hierarkiet og score de første vigtige mål for landsholdet.
Om venskaber og rivalisering med en række af fodboldens største stjerner.
 
Om stormfulde forhold.
Om at blive far til en højt elsket søn, som han ikke altid har fået lov at se.
Om at blive svigtet af sine nærmeste.
 
Om hvad penge kan gøre ved folk.
Om at være så talentfuld, at man mister jordforbindelsen.
Om mirakuløst at overleve en motorvejsulykke, som alligevel skulle få skæbnesvangre konsekvenser.
Om balladen i medierne og skandalerne i nattelivet.
 
Siden midten af nullerne har millioner af danskere haft en holdning til Nicklas Bendtner. Han har været mere beundret, mere forkætret og mere forhånet end stort set alle andre danske helte og skurke i sportens verden. Selv har han i reglen valgt at tie. Indtil nu.
 
FAKTA:
 
Nicklas Bendtner (f. 1988) er professionel fodboldspiller. Voksede op på Amager og spillede som dreng for Tårnby Boldklub og KB. Har som professionel spillet for Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest, Rosenborg og FCK. Fik debut på landsholdet som 18-årig og er nummer otte på alle tiders danske målscorerliste med 30 mål i 81 landskampe. Bl.a. italiensk mester 2013, norsk mester 2017 og 2018 og årets spiller i Danmark 2009.
 
Rune Skyum-Nielsen (f. 1978) er uddannet journalist og har bl.a. været ansat på Dagen, Information, Jyllands-Posten og Ud & Se. Freelancer med speciale i magasinportrættet. Forfatter til Nr. 1 (2006) – om hiphophistorien, Alt går efter planen (2009), Medina har slået sig (2014), Jakob var her (2016) og Vi ved jo hvordan det er at være menneske (2019) – om og med skuespilleren Thure Lindhardt.
 
 

Gå til News