De forsvundne roser
Hør uddrag

De forsvundne roser

Martha Hall Kelly

Hr. Ferdinand
I Blomstrende syrener lod læserne sig rive med af virkelighedens Caroline Ferriday. I Martha Hall Kellys kommende bog møder vi Carolines lige så virkelige mor Eliza i tiden lige inden første verdenskrig.

Året er 1914, og verden har stået på tærsklen til krig så mange gange, at det ikke fylder det store for Eliza Ferriday. Hun er spændt på en nært forestående rejse fra New York til Sankt Petersborg i selskab med Sofija Stresjnajva, som er kusine af Romanov-familien. De to lærte for flere år siden hinanden at kende i Paris og blev hurtigt hinandens fortrolige. Nu stævner Eliza ud på sit livs rejse til Sofijas hjemland for selv at opleve al Ruslands pragt.

Men da Østrig erklærer Serbien krig, og det russiske zarimperium begynder at falde, undslipper Eliza med nød og næppe tilbage til Amerika, mens Sofija og hendes familie må skjule sig på deres landsted, hvor de ansætter Varinka, en lokal ung pige, som hushjælp. Samtidig gør Eliza alt hvad hun kan for at hjælpe den russiske familie i sikkerhed på vej væk fra revolutionen. Men da hun pludselig ikke længere hører fra Sofija, frygter hun det værste for sin bedste veninde. Hvor er den russiske familie? Har Varinka noget med det at gøre? Og hvad er Eliza i stand til at udrette, når Atlanterhavet skiller hende og Sofija?

Fra Sankt Petersborgs travle gader til de parisiske avenuer følger vi Eliza, Sofija og Varinka, hvis veje krydses i et af verdenshistoriens mest afgørende øjeblikke.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 496
ISBN: 9788740054033
Format: 145x220
Udk. 13. juni 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Kirsten Heltner
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Bechs Book
Rørende og barsk … ’De forsvundne roser’ er ikke kun en sød fortælling om et stærkt venskab. Martha Hall Kelly fortæller også om de mere barske sider af krigen.
 
 
 
 
 
 
-  Cats, Books and Coffee
En medrivende fortælling … Martha Hall Kelly forstår at bringe karaktererne til live, så man som læser efterlades med en følelse af at kende deres inderste følelser, deres kampe og deres mod … ’De forsvundne roser’ er historisk fiktion, når det er bedst.
RandiGlensbo.dk
Underholdende, barsk og gribende … En fortælling om stærkt venskab og stærke kvinder, men også en fortælling om det kæmpestore svælg mellem rig og fattig, høj og lav.
Litteratursiden.dk
Dramatisk og letlæst historie, der hylder venskab, kærlighed og offervilje … Historien er oplysende og god, og miljøbeskrivelserne er helt i top.
 
 
 
 
 
-  Litfix.dk
En gribende og stærk fortælling om kvindeskæbner under første verdenskrig baseret på rigtige hændelser … Den oplagte sommerroman til dig, der elsker historiske romaner.
 
 
 
 
-  Bogtanken.dk
En gribende historisk beretning … Martha Hall Kelly forstår at skrue et spændende plot sammen, hun skriver enkelt og indfanger de gribende og rørende skæbner virkelig smukt.
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Romanen er medrivende, fascinerende og bevæger sig mellem forskellige samfundslag på en måde, der giver indsigt og bidrager til dramaet. Romanen er lige dér mellem historisk roman og blød kiosklitteratur, og det gør den tindrende god og underholdende uden at være prætentiøs – og perfekt til hængekøjen. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Martha Hall Kelly
Blomstrende syrener
Societypige og tidligere Broadway-skuespiller Caroline Ferriday har Læs mere