Om Politikens Forlag

Lene Juul - Politikens Forlag
Forlagsdirektør Lene Juul

JP/POLITIKENS FORLAG er hjemsted for Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag, Ekstra Bladets Forlag, Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, Bokförlaget Polaris i Sverige, Politiken Books samt Politikens Boghal. 
 
Markedsposition
JP/Politikens Forlag er en af Danmarks største forlagsvirksomheder, med fokus på skønlitteratur, fagbøger, rejsebøger, erindringer og biografier samt journalistiske bøger.

Udgivelsesprogrammet tæller ca. 80 årlige nyheder på Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag og Ekstra Bladets Forlag, 25 nyheder på Hr. Ferdinand, C&K og Don Max og 20-50 nyheder på Bokförlaget Polaris og er udpræget kommercielt med en stærk satsning på kvalitet og bestsellere.

Forlagshuset har siden år 2000 præsteret stor vækst med revitalisering af etablerede udgivelsesområder samt udvikling af bl.a. et stort skønlitterært program fra 2006. Streamingtjenesten og den digitale boghandel Politiken Books blev erhvervet i 2015 og i 2017 blev forlagsvirksomheden udvidet med Bokförlaget Polaris i Sverige og de danske forlag Hr. Ferdinand, C&K og Don Max.

Ejerforhold
JP/Politikens Forlag er en del af JP/Politikens Hus A/S.

Ledelse
Ledelsen består af direktør Lene Juul, forlagschef for Fiktion Charlotte Weiss, forlagschef for Nonfiktion Kim Hundevadt, kommerciel chef Jakob Harden, salgschef Pernille Hjorth, marketingchef Pernille Engelbert Weil, pressechef Camilla Høy, økonomichef Anette Whitt og chef for Foreign Rights Sofie Voller. Derudover er Jonas Axelsson forlagschef for Bokförlaget Polaris, Line Miller er redaktionschef for Hr. Ferdinand, Christina Thiemer er Boghandlerchef og Jesper Friis er chef for Politiken Books.
 
Udgivelser
Politikens Forlag blev grundlagt i 1946 og er et af Danmarks førende forlag med en årelang tradition for udvikling af bøger af høj kvalitet, både i print og digitalt. Forlaget har med stor succes fokus på at udvikle stærke forfatterskaber og brands, der rammer ned i tiden og har et stort publikum.

Inden for de seneste år har forlaget skabt en markant skønlitterær profil, hvor både danske og udenlandske forfattere sætter deres præg på udgivelsesprogrammet med bl.a. prisvinderen Alt det lys vi ikke ser af Anthony DoerrPlanen af debutanten Morten Pape samt Køge-krøniken af Katrine Marie Guldager.

Forlaget har derudover et stærkt, anmelderrost og prisbelønnet krimiprogram med bestsellerforfatterne Jussi Adler-OlsenElsebeth EgholmJesper Stein, Jens Henrik Jensen, Anna GrueØbro & TornbjergA.J. Kazinski samt Julie Hastrup.

På børnebogsområdet udgives en række serier og brands  bl.a. Lars Daneskovs serie om Anton og Molly, Renée Toft Simonsens Tiberius Tudefjæs og Karla-serien samt Sigurd Barretts mange bøger om alt fra godnathistorier til Danmarkshistorien.

Forlaget har et bredt faglitterært program med kvalitetsbøger udarbejdet i samarbejde med fagligt anerkendte forfattere – først og fremmest inden for sundhed og livsstil, kogebøger, aktuelle bøger, humor og rejsebøger.

Forlaget har de seneste år haft stor succes med sundhedsbøger, hvor nogle af navnene tæller Christian BitzJane FaerberArne AstrupAnna Bogdanova og Henrik Duer og på kogebøger bl.a. Anne HjernøeMette Blomsterberg og Thomas Herman.

Et stort udgivelsesområde er biografier og erindringsbøger af prisbelønnede Puk DamsgårdRitt BjerregaardLinse Kessler samt Bruce Springsteen.

Kalendere og satirestriber med Morten IngemannMaren Uthaug og Wulffmorgenthaler er en fast del af forlagets årbøger. 

Rejsebogsserien TUREN GÅR TIL er fortsat danskernes foretrukne rejseguide og rummer et sortiment på over 80 forskellige destinationer.
 
Forlaget har inden for de senere år opnået stor synlighed med en offensiv strategi på udlandssalg og egen Foreign Rights-afdeling og gør sig især gældende med et voksende salg af skønlitterære rettigheder på det internationale marked.
 
Forlagene Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, har specialiseret sig i oversat litteratur med forfatterskaber som Dan Brown, Elena Ferrante, Stephen King, Sjón, Alaa al-Aswany og Lena Dunham.