Logo - Politikens Forlag

Romaner

Nyheder
   
En uskyldig familie

En uskyldig familie er først og fremmest historien om Frederik, en lykkejæger og finansmand, der kommer fra det idylliske Sydfyn og føler sig misforstået af sine forældre. 


Læs mere
Den inderste fare

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.


Læs mere

Villa America

Ny roman inspireret af virkelighedens verden

Scott og Zelda Fitzgerald, Pablo Picasso, Cole og Linda Porter, Ernest Hemmingway – alle er de sommergæster hos Gerald og Sara Murphy. Visionære, misforståede og med vidt forskellige baggrunde gifter Murphy-parret sig, mens de stadig er ganske unge, og sammen påbegynder de deres livsværk: at skabe en kunstnerkoloni, hvor en ny, smuk og fantasifuld verden kan udfolde sig.

”Disse mennesker ville lave en idealiseret version af USA i Frankrig. De ville forandre verden. De forlod deres eget land, som havde skuffet dem politisk og kulturelt, og kom til et sted, der var ødelagt efter krigen, men hvor de kunne genbygge deres eget Utopia,”  har Liza Klaussmann fortalt i et interview med britiske The Independent.

Bogen bygger på virkelighedens verden, hvor societyparret Gerard og Sara Murphy ikke blot var værter i Villa America, men muser for disse flamboyante kunstnere. Blandt andet inspirerede de F. Scott Fitzgeralds storslåede roman Blid er natten, Ernest Hemmingways Edens have, ligesom Picasso flere gange malede Sara Murphy. 

I Villa America følger vi hovedpersonerne, der i de gyldne mellemkrigsår slår sig ned ved Cap d’Antibes ved den franske riviera.  Livet hos ægteparret Sara og Gerald Murphy i huset, Villa America, bliver hurtigt centrum for en række af eftertidens mest kendte bohemer. Men ingen sol uden skygger, og da en fremmed kommer til, er det med en intensitet, der sætter deres ægteskab og Villa Americas fremtid på en prøve. 

Den udenlandske presse skrev:
"Spændende, forførende fiktion .... Imponerende gjort." - Sunday Times (UK)
"Virkelighedens kendte personer fra 30erne holder fest ved den franske Riviera i denne spændende blanding af fakta og fiktion." - The Guardian