11. maj 2020

Rungstedlundprisen går til Puk Damsgård.

Rungstedlundprisen går til Puk Damsgård.

Rungstedlundprisen går til forfatteren, journalisten og eventyreren Puk Damsgård.

Puk Damsgård tildeles prisen for sit store engagement i flere af verdens brændpunkter og for sin ukuelige og vedholdende evne til at formidle beretninger herfra om menneskene og deres livsvilkår. Gennem et voksende forfatterskab, der baserer sig på en direkte og ofte ganske risikobetonet indlevelse i individer i fremmede kulturer og den samfundssituation, de lever i, får vi et levende og personligt perspektiv på dele af verden, der ofte er fremmed for os.

Puk Damsgård er som Blixen en fortællingens mester, både når det gælder hendes virke som journalist, og ikke mindst når læseren i hendes bøger kommer helt tæt på krigszoner og mennesker, der lever under særdeles udfordrende vilkår. Det kræver stort mod og en stålsathed på at ville fortælle de vigtige historier, som vi andre har rigt udbytte af. Puk Damsgårds mod, hendes fortælleglæde og hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig”, siger bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann.

 

”Jeg er i sagens natur glad og beæret over denne anerkendelse af mit arbejde. Mens jeg var barn i Hammer Torup, åbnede Karen Blixen en dør på klem til en verden og nogle fortællinger, jeg ikke kendte. For mig blev det en ledetråd at opsøge mine blinde vinkler i mødet med andre og forsøge at bringe fortællingen hjem. Og hvis dette bare lykkes engang imellem, er min lykke gjort,” siger Puk Damsgård selv i dagens anledning.

 

Uddelingen finder sted senere på året, når det atter er muligt at afholde en festlighed på Karen Blixen Museet Rungstedlund for inviterede og pressen.

Gå til News