Sundhed

Nyheder
   
Velsmurt

Velsmurt - Spis dig fra gigt, skader og andre plager i dine led. Antiinflamatoriske valg i Netto. Se i videoen om det bedst med en dåse tun eller en dåse makrel, set fra en antiinflamatorisk vinkel.


Læs mere
Sund mad til kloge tarme

Tag med Michael Mosley på opdagelsesrejse ind i dit tarmsystem og få de skræmmende facts om, hvordan usund mad og for meget antibiotika truer med at udslette vores gode bakterier, og konsekvenserne af det.


Læs mere

Sund mad til kloge tarme

 

Fra forordet af Karen Lyager


Han indrømmer det selv, Michael Mosley, at han er besat. Besat af tanken om det mylder af mikroskopiske bakterier nede i vores tarme, der har så kæmpestor indflydelse på, hvordan vi har det - og hvordan vi tænker. De kan få os til stort set alt. Det er i høj grad dem, der afgør, om vi bobler af energi, velvære og styrke, eller om vi føler os svage, triste og syge.

Selv om disse mikroorganismer er verdensmestre i at manipulere med os, kan vi i vidt omgang selv bestemme, i hvilken retning de fører os. Og vores vigtigste magtmiddel over for dem er noget så elementært som mad. Hver eneste mundfuld, vi tager, har indflydelse på styrkeforholdet mellem venner og fjender i den evighedskrig, der udkæmpes på slagmarken i tarmene.

Hver dag kommer forskere rundt omkring i verden på sporet af nye måder, hvorpå de små kræ belønner eller straffer os, når de tygger videre på den mad, som vi, ofte uden at tænke så langt, har valgt at dele med dem. Men desværre kræver det næsten en universitetsgrad i biokemi eller medicin at dechifrere deres forskningsresultater.

Derfor er det godt, der findes en Michael Mosley til at lokke ud af de ofte hemmelighedsfulde og pressesky videnskabsfolk, hvad det hele går ud på. Med sin lægefaglige baggrund og sit fabelagtige talent for at formidle gør han kompliceret og indforstået forskning let at fatte for alle os andre. Både de storslåede perspektiver på lang sigt og nytteværdien i vores egen hverdag: Han gør vejen fra reagensglas til tallerken befriende kort.

>> LÆS om bogen